Οικολογικό Προφίλ

Tooth Image
Οι 20L. και οι 11L. φιάλες, μετά από 25 γεμίσματα συλλέγονται και στέλνονται σε μονάδα επεξεργασίας πλαστικού. Όλοι ξέρουμε ότι το πλαστικό διασπάται πολύ δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τύποι πλαστικού, βοηθούμενοι από την ηλιακή ακτινοβολία και το αλάτι θρυμματίζονται μέσα σε διάστημα μηνών (ή ακόμα και σε λίγες εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο πλαστικού).
Τι γίνεται όμως, με το πλαστικό που εξαφανίζεται από μπροστά μας:
Τα πλαστικά, θρυμματίζονται σε πολυάριθμα μικρά και μικροσκοπικά κομμάτια τα οποία καταλήγουν να πλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Τα μικροπλαστικά (μικροσκοπικές ίνες) εναποτίθενται σε παραλιακά ιζήματα όπου πιστεύεται ότι συσσωρεύονται και αποτελούν μία αυξανόμενη απειλή για την υγεία ανθρώπων και οικοσυστημάτων. Η διασπορά των μικροπλαστικών είναι τόσο μεγάλη που θεωρείται πλέον ότι όλα τα ψάρια, ή όλοι οι οργανισμοί που τρέφονται με ψάρια (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου), περιέχουν σε κάποιο βαθμό μικροπλαστικές ίνες στο σωματικό τους ιστό.

Η WATERLIFE έχοντας οικολογική συνείδηση, όπως και όλοι θα έπρεπε να έχουμε, συλλέγοντας και στέλνοντας τις φιάλες της για ανακύκλωση, βοηθάει στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.